Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Totaldobže mākslas centrs uzsāk jaunus pasākumu ciklus

Easyget.lv, 30.09.2013. 12:36

4. oktobrī plkst. 18.30 Totaldobže mākslas centrā (Ūnijas ielā 8/k2, Rīgā) notiks tikšanās ar mākslas kritiķi un izstāžu kuratoru Andri Brinkmani, savukārt vakaru turpinās mūzikas programmu „Totaldžems @ Totaldobže”.
Totaldobže mākslas centrs uzsāk jaunus pasākumu ciklus

Andra Brinkmaņa vadītajā lekcijā/diskusijā “Publiskā telpa un tās pārvalde. Sabiedriskās okupācijas kustības no Volstrītas līdz Makao Milānā” aicināti iesaistīties visi interesenti, politiskie un sabiedriskie aktīvisiti, kultūrpolitikas jautājumu speciālisti. Diskusijā piedalīsies arī akcijas OCCUPY ME organizētāji un FreeRiga2014 aktīvisti, iesaistoties diskusijā ar auditoriju par pilsētvides, publiskās telpas un kultūras nozares mijiedarbību, pašorganizēšanos un dažādām inovatīvām pašrealizācijas stratēģijām.

Andrim Brinkmanim studijas Milānas Jaunajā Tēlotājmākslas akadēmijā (Nuova Accademia di Belle Arti) un sadarbība ar izstāžu kuratoru Marko Skotīnī (Marco Scotini) pie projekta “Nepakļaušanās. Video arhīvs” (Disobedience. An Ongoing Video Archive) devusi iespēju detalizēti iepazīt un sadarboties ar virkni mākslinieku un aktīvistu, kuru darba metodoloģija un prakse ir vairāk starpdisciplināra un ar spēcīgu sociāli politisko ievirzi. Kā skaidro Andris Brinkmanis - projekta “Nepakļaušanās. Video arhīvs” līdzkurators, “tas ir kā apjomīgs pilsoniskās nepakļaušanās ģeogrāfijas atlants, kurā iekļautie video darbi rada platformu nozīmīgai diskusijai par mākslas un politisko notikumu savstarpējām attiecībām. Projekta mērķis ir radīt vienotu telpu, mākslinieciskās, kreatīvās un politiskās prakses savstarpējai mijiedarbībai.”

Pateicoties līdzdalībai šajā projektā, 2011. gadā Andrim Brinkmanim radusies iespēja sadarboties ar akcijas “Occupy Wall Street” organizatoriem ASV, pieredzēt “Dewy Square” okupāciju Bostonā, piedalīties “Isola Art Center” un “Macao” projektos Milānā, “SALE” projektā Venēcijā, kā arī neskaitāmās konferencēs, prezentācijās, iepazīstot šo notikumu galvenos aktīvistus. “Šī pieredze nostiprināja manu pārliecību par mākslinieku vai kultūras operatoru kā politiski un sociāli aktīvu figūru, kas spēj spēcīgi ietekmēt sabiedrisko domu un procesus,” sāsta Andris Brinkmanis, “atvērtā dialoga laikā dalīšos savā pieredzē demonstrējot arī retus video materiālus, lai kopā ar notikuma dalībniekiem spriestu par Rīgas un Latvijas pilsētvides, publiskās telpas un kultūras nozares attīstības iespējām, politiku, pašorganizēšanos un stratēģijām, kuras būtu iespējams piemērot, kā altrnatīvu neoliberisma ieviestajai tirgus ekonomikas diktatūrai.”

Andris Brinkmanis ir neatkarīgs mākslas kritiķis, pētnieks un izstāžu kurators, kurš šobrīd dzīvo un strādā Venēcijā un Milānā. Izglītojies Latvijas Kultūras akadēmijā un ieguvis maģistra grādu Milānas Nuova Accademia di Belle Arti (NABA), kopš 2008. gada koordinē Vizuālās mākslas un kuratorzinību Maģistra programu NABA akadēmijā un kopš 2013. gada vada Vizuālās mākslas bakalaura kursu, kā arī strādā par Vizuālās, Skatuves un Multimēdiju mākslas nodaļas direktora un kuratora Marko Skotīnī asistentu.

Ar šo pasākumu Totaldobže mākslas centrs uzsāk projektu “Jaunās kultūras laboratorija”, kuras ietvaros mākslas centrs turpmāk piedāvās visdažādākās lekcijas, diskusijas un meistardarbnīcas saistībā ar mūsdienu kultūras aktualitātēm. Ieeja pasākumā bez maksas.

Plkst. 21:00 mūzikas un improvizācijas cienītāji aicināti uz Totaldobže mākslas centra piektdienas vakara programmu Totaldžems @ Totaldobže ar mūziķu Ilvja Faulbauma (klavieres), Elitas Freibergas (vokāls) un Viestura Samta (bungas) piedalīšanos.

Kādā vakarā realizējusies ideja par profesionālu mūziķu apvienošanos kopīgā improvizācijas vakarā, pārtapusi regulārā pasākumā, kas slēpsies zem nosaukuma Totaldžems@Totaldobže. Mūziķi savstarpēji improvizējot un pārstāvot plaša ranga mūzika stilus un instrumentus, rada absolūti brīvu un nepiespiestu gaisotni, kurā apmeklētājs var palikt gan kā neitrāls skatītājs, gan arī pats iemēģināt roku džemošanā - katrā Totaldžema improvizācijas vakarā uzstājas divi vai vairāki uzaicinātie mūziķi, kuriem laipni lūgts pievienoties vēl kāds. 4. oktobra pamata sastāvā uzstāsies:

  • Ilvis Faulbaums šobrīd studē klasisko mūziku un mežragu Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijā, spēlē gan mežragu, gan klavieres un dzied korī “Kamēr”. Septiņus gadus pašmācības ceļā apguvis mūzikas improvizāciju un ir ikgadējs mūzikas festivāla "Saulkrasti Jazz" dalībnieks. 
  • Viesturs Samts ir jauniešu ar īpašām vajadzībam ansambļa "Zvaigžņu dzirksts" un "Zvaigžņu Dzirksts Trio" vadītājs kā arī "LELB Jauniešu centrs" sitamo instrumentu spēles pedagogs. Mūziķis arī pasniedz nodarbības bērniem, tos apmācot sitamo instrumentu spēlē. Viesturs Samts piedalījies “Saulkrasti Jazz” un “Rīgas ritmi” radošajās nometnēs un meistarklasēs, ir grupas “Art De Funk” dalībnieks. Sadarbojies ar mūziķiem Arni Miltiņu, Adrianu Kukuvasu, Gunāru Kalniņu, Gacho un daudziem citiem. 
  • Elita Freiberga sākotnēji apguvusi flautas spēli un estrādes vokālu, bet 2006. gadā pievērsusies džeza vokālam. Apmeklējusi Jolantas Gulbes meistarklases ansambļa un vokālajā dziedāšanā. Periodiski turpina apgūt džeza vokālu pie džeza dziedātājas un pasniedzējas Ingas Bērziņas, kā arī piedalījusies “Rīgas ritmi” meistarklasēs. Elita Freiberga regulāri koncertē dažādu projektu un pasākumu ietvaros Latvijā, uzstājas kopā ar grupu “Ms5”.

Sākot no oktobra, ik piektdienas vakaru savstarpēji saspēlēsies un improvizēs ne tikai mūziķi, bet arī citu disciplīnu mākslinieki, Totaldobžes mākslas centra piektdienas vakarus pārvēršot par improvizācijas vakariem. Nākamā improvizācija notiks 11. oktobrī.

Ieeja pasākumā – 2 Ls.

http://www.youtube.com/watch?v=C0p7_OMjqR8&feature=youtu.be

Sekojiet jaunākajai informācijai:

www.totaldobze.com
www.twitter.com/Totaldobze vai
www.facebook.com

Foto: Ilvis Faulbaums un Mareks Radzēvičs.Foto (c) Jānis Luste

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV