Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā un citviet Latvijā notiks „Brigāžu nedēļa”

Easyget.lv, 03.10.2013. 10:18

„Brigāžu nedēļā” ar lekciju uzstāsies radošās uzņēmējdarbības eksperte Johanna Skance no Zviedrijas

Brigāžu nedēļā, kas norisināsies no 7. līdz 13. oktobrim Rīgā, Cēsīs, Rēzeknē, Carnikavā, Siguldā un Kuldīgā, ar lekciju uzstāsies radošās uzņēmējdarbības eksperte Johanna Skance no Zviedrijas. Lekcija notiks Brigadieru pēcpusdienas ietvaros, 12. oktobrī, kur ar savām prezentācijām uzstāsies arī visi uzņēmumi, kas ieguva finansiālu atbalstu Brigādes radošās uzņēmējdarbības konkursā pavasarī, informē Laikmetīgās mākslas centra pārstāve Elza Lāma. Dalība pasākumā – bezmaksas, iepriekš piesakoties - http://ej.uz/brigadieru_pecpusdiena.

Kā savu dzīves moto Johanna Skance ir izvirzījusi zviedru spārnoto teicienu Kör bara KÖR!, ko varētu tulkot kā: „Dari, vienkārši dari!”. Savā lekcijā viņa stāstīs par radošā sektora izaugsmes atslēgu, kas, viņasprāt, ir savstarpēja sadarbība – kas pārkāpj dažādu sektoru un disciplīnu robežas, starp māksliniekiem un ekonomistiem, starp publisko un privāto sfēru. Johanna dalīsies savā pieredzē, kas radusies, strādājot pie starpdisciplināriem projektiem Zviedrijā un citās Eiropas valstīs, piemēram, par ceļu no Zviedrijas radošā sektora tīkla – Generator Sverige – izveidi un slēgšanu. Savā prezentācijā Johanna atklās arī savu personīgo motivāciju būt uzņēmējai un to, kādēļ viss ir jādara par 100%.

Vienā vārdā Johanna Skance (Johanna Skantze) sevi dēvētu par uzņēmēju, vienmēr ģenerējot idejas, uzsākot un ieviešot jaunus projektus. Skance ir vadījusi bezpeļņas organizāciju Generator Sverige, kuras mērķis bija popularizēt radošo industriju izaugsmi Zviedrijā, un ir valdes locekle Braccobaldo AB ¬– uzņēmumā, kas fokusējas uz nevalstisko organizāciju menedžmentu un reģionālo attīstību. Johana ir studējusi biznesu un ekonomiku Linköping University, vadījusi vairākus starptautiska līmeņa projektus tādās iestādēs kā inno Germany AG, Nätverket för Upplevelseindustrin, u.c., paralēli arī konsultējot par inovācijas, uzņēmējdarbības un reģionālās attīstības jautājumiem. Vairāk par lektori: http://www.culturefighter.eu/fighter/johanna-skantze

Jau iepriekš ziņots, ka Brigāžu nedēļā kopumā trīsdesmit vienas jaunās brigādes telpās notiks koncerti, dažādas radošās darbnīcas, tējas vakari un citas aktivitātes. Nedēļas notikumu kulminācija paredzēta sestdienā – Brigadieru pēcpusdienā, 12. oktobrī, no 13.00 līdz 18.00. Pasākumā uzstāsies ne vien eksperte Johanna Skance, bet arī visas jaunās brigādes, kas īsās prezentācijās iepazīstinās visus ar jau sasniegto un nākotnes plāniem. Pasākuma noslēgumā paredzēta īsa ekskursija pa Dirty Deal Audio mūzikas ierakstu studiju, kā arī Instrumentu spēles noslēgums – brigadieru sagatavoto balvu izloze. Vakars tiks turpināts neoficiālā gaisotnē mākslas centrā Totaldobže, kur uzstāsies Krist Zankovsky un Mix Zankovsky, paredzēti Latino ritmi no DJ Kristaps Kuplais, Pēteris Brīniņš un... Par visiem brigāžu pasākumiem iespējams uzzināt šeit: http://www.brigade.lv/lv/jaunumi/blogs/.

Jau iepriekš ziņots, ka programmas „Brigāde” konkursā no 92 projektiem finansiālu atbalstu sava radošā uzņēmumu izveidošanai un attīstīšanai Rīgā ir saņēmušas 14 iniciatīvas. Rēzeknes konkursā – 3, savukārt Cēsīs – 4, Carnikavā – 3, Kuldīgā – 2 un Siguldā – 5 uzņēmumi saņēma atbalstu no 2000 līdz 3333,33 Ls apmērā. Reģionos konkursi tiek organizēti sadarbībā ar Latgales vēstniecību „GORS”, Rēzeknes pilsētas domi, Cēsu novada pašvaldību, Kuldīgas novada domi, Carnikavas novada pašvaldību un Siguldas pilsētas domi.

Plašāku informāciju par programmu „Brigāde” un „Brigāžu nedēļu” iespējams iegūt projekta mājas lapā www.brigade.lv, kā arī Twitter @brigade_lv un Facebook http://www.facebook.com/programmabrigade.

Programmas „Brigāde” mērķis ir atbalstīt radošu, ilgtspējīgu uzņēmējdarbību, kas balstīta mākslā un kultūrā, risina sociālos jautājumus un uzlabo vietējo kopienu dzīves kvalitāti. Programmu „Brigāde” organizē Laikmetīgās mākslas centrs sadarbībā ar Sorosa fondu – Latvija, savukārt programmas finansējumu nodrošina Open Society Foundations.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV