Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Izrādi „Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs” bērni uzņem ar ovācijām

Easyget.lv, 14.10.2013. 12:00

Daugavpils teātrī iestudētā bērnu izrāde „Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs” caur jokiem par nopietno aizkustina pašus mazākos skatītājus
Izrādi „Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs” bērni uzņem ar ovācijām

Iestudējuma skatītājiem bija iespēja dzīvot līdzi visu iemīļotās pasakas „Trīs sivēntiņi un vilks” varoņu piedzīvojumiem. Lai gan pasaka ir visiem zināma, tomēr Daugavpils teātra radošās komandas rokās tā ieguva pavisam citas krāsas.

Caur jokiem un asprātīgām epizodēm izrādes galvenā ideja ir likt skatītājiem aizdomāties par ģimenes vērtībām. „Izrādes devīze - ir labi būt kopā, ir labi būt mājās,” pēc pirmizrādes 7. oktobrī saka režisors Māris Korsiets. Jaunākie teātra apmeklētāji par izrādi bija sajūsmā, izskanot pēdējai izrādes dziesmai, mazie skatītāji cēlās kājās un sauca „Malači, malači”.

Izrāde ir par Nifu, Nafu un Nufu. Par sivēntiņiem, kuriem katram bija savas prasmes, spējas, talanti, uzskati un rozā šņukurītis. Izrādes sakumā sivēnu mamma stāsta: „Reiz sensenos laikos...bet ja tā labi padomā, nemaz tik senos! Reiz NEsenos laikos, kādā skaistā mežā, kur zied smaržīgas puķes un dzied putni, pasaulē nāca trīs sivēntiņi. Uz dzīvi sivēntiņi raudzījās pozitīvi. Labprāt runājās vienas ar otru un reizēm pastrīdējās, jo bija ļoti dažādi”.

Režisors - Māris Korsiets
Scenogrāfija un kostīmi - Egils Viļumovs
Horeogrāfs – Andžejs Začiņajevs
Komponists - Arnis Slobožaņins
Dziesmu tekstu autore - Līga Ivanova
Gaismu mākslinieks - Sergejs Vasiļjevs
Lomās - Kristīne Veinšteina, Inese Ivulāne – Mežale, Egils Viļumovs, Māris Korsiets, Ritvars Gailums

Tuvākās izrādes novembrī: svētdien, 3. novembrī, 12:00, trešdien, 27.novembrī, 12:00.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV