Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Daugavpils teātra jauniestudējums „Nirnberga. 2013.” pirmizrādi piedzīvos Rīgā

Easyget.lv, 31.10.2013. 15:13

Daugavpils teātrī top poļu autora Vojceha Tomčika darba „Nirnberga” iestudējums
Daugavpils teātra jauniestudējums „Nirnberga. 2013.” pirmizrādi piedzīvos Rīgā

Iestudējuma „Nirnberga. 2013.” notiks 11. novembrī 19:00 Dailes teātra kamerzālē, informē Daugavpils teātra pārstāve Madara Pavlovska.

Izrādes režisors Harijs Petrockis uzsver, ka Vojceha Tomčika darbs „Nirnberga” ir augstas raudzes dramaturģija. Luga no savādākas šķautnes liek paskatīties uz vēsturiskajiem notikumiem. „Izrādi nebūt nevēlos pārvērst par vēstures stundu”, uzsver Harijs Petrockis. To, kā tiks interpretēta luga, novērtēs arī tās autors Vojcehs Tomčiks, ierodoties uz pirmizrādi Rīgā.

Ne māzākas ievērības cienīgs būs izrādes aktieru sastāvs. Izrādes stāstu izdzīvos trīs aktieri - Alda Krastiņa, Kristīna Baranovska un Rūdolfs Plēpis. Rūdolfam Plēpim režisors ir uzticējis galvenā varoņa, pulkveža lomu. Jaunā aktrise Kristīna Baranovska stāsta, ka „tieši galvenā varoņa tēls liek aizdomāties un vedina uz atziņu - no ticības rodas sirdsapziņa”.

Izrāde „Nirnberga.2013.” Daugavpils teātrim ir izaicinājums, jo Polijā luga atrodas orģināldramaturģijas topā un tās iestudējums Latvijā varētu kļūt par neparastu notikumu.

Personības un varas iekārtas. Patiesība un pretrunas... Izrādes galvenais varonis ir ierauts sarežģītā laikā un apstākļos. Un izrāde ir kā viņa grēksūdze, lai saprastu un piedotu.

Izrādes tapšanā bez iepriekš minētā aktieru sastāva un režisora piedalās -
Scenogrāfs: Oskars Točs
Kostīmu māklinieks: Egils Viļumovs
Muzikālais konsultans: Artūrs Uškāns
Konsultants vēstures jautājumos: Ritvars Jansons
Gaismu mākslinieks: Sergejs Vasiļjevs

Pirmizrādes: 11. novembrī 19:00 Dailes teātra kamerzālē un 16. novembrī 18:00 Daugavpils teātrī.

Izrāde tiek iestudēta ar Polijas vēstniecības atbalstu.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV