Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Kino muzejs Sarkandaugavas strādnieku svētkos piedāvās īpašu filmu programmu

Easyget.lv, 13.05.2014. 16:54

Rīgas Kino muzejs Sarkandaugavas strādnieku svētku un Muzeju nakts ietvaros 17. maijā visas dienas garumā bijušajā kinoteātrī „Aurora” (Tilta ielā 1) piedāvās filmu programmu „Dzīvoju un strādāju Rīgā”.
Kino muzejs Sarkandaugavas strādnieku svētkos piedāvās īpašu filmu programmu

Filmu programmā būs iekļautas animācijas, spēlfilmas, dokumentālās filmas un kinožurnāli, kuru darbība notiek vai arī kuras stāsta par Rīgu – tās dažādām apkaimēm, iedzīvotājiem, tēmām. Filmas pārstāvēs plašu laika spektru, sākot no 1940. Gadiem, stāsta muzeja pārstāve Zane Balčus.

Programmas ietvaros būs iespējams noskatīties Adas Neretnieces filmu par Grīziņkalna apkaimi „Vārnu ielas republika” (1970), Aivara Freimaņa dokumentālā kino manierē veidoto filmu „Ābols upē” (1974), kuras darbība notiek Zaķusalā, bet vēlā vakara seansā Oļģerta Dunkera filmu „Uzbrukums slepenpolicijai” (1974). Kinožurnālu izlasēs būs kinožurnāli „Padomju Latvija”, „Gaismēnas” un „Latvijas hronika” no dažādām dekādēm – par Rīgas ikdienas dzīvi, aktualitātēm, problēmām un nākotnes plāniem, kā arī seanss ar kinožurnālu sižetiem par norisēm Rīgas apkaimēs. Savukārt dokumentālo filmu seansā vakarā būs iespējams noskatīties dokumentālo filmu par Vecmīlgrāvi 1970. gados „Vēstule no tēva mājām” (1972). Filmu programma veidota sadarbojoties ar Nacionālā kino centra realizēto projektu „Rīgas kino”. Ieeja brīva.

Sarkandaugavas strādnieku svētkos visas dienas garumā notiks dažādas aktivitātes – koncerti, pilsētvides uzlabošanas darbnīcas maziem un lieliem, ekskursijas ar RAF autobusiem, sportiskas aktivitātes u.c. Pasākums turpināsies arī vakarā, kad Muzeju nakts ietvaros notiks dažādi pasākumi Latvijas nacionālā vestures muzeja filiālē “Dauderi”, Sarkandaugavas bibliotēkā, Aldara alus darītavā, kā arī Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrā, ”). Svētkus rīko Sarkandaugavas attīstības biedrība sadarbībā ar Vizuālās kultūras klubu un tie iekļauti Eiropas kultūras galvaspilsētas Rīga 2014 programmas tematiskajā līnijā Ceļu karte.

Sīkākai informācija par filmu programmu: www.kinomuzejs.lv
Facebook: @Rīgas Kino muzejs / Riga Film Museum
Twitter: @KinoMuzejs

Foto: Kadrs no filmas „Ābols upē” (1974), foto (c) Ojārs Griķis, no LKA Rīgas Kino muzeja krājuma

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV