Svētdiena, 16.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Justīne, Juta;

Brīvdabas muzejs aicina vizināties ar ragavu karuseli

Kristīne Zvirbule, 29.01.2010. 14:57

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, pie Ostmalas noliktavas uz ledus Juglas ezerā izveidots ragavu karuselis jeb ledus lēze, kas kā lieliska ziemas izklaide pazīstama jau no mūsu senču laikiem.

Ledus karuselis ir lieliska atpūta kā lieliem, tā arī maziem un neprasa ne īpašu inventāru, ne iepriekšēju sagatavotību. Par šo karuseli latviešu dzīvesziņas "Bībelē" Edvarda Virza grāmatā "Straumēni" rakstīts tā: "Tikko brokastis paēduši, ļaudis devās uz pļavām, kur pa nakti ledū iesalušajam mietam uzmauca riteni, kam piesēja garu kārti un tās galā ragaviņas, un ,riteni ap mietu griežot, tās lielā lokā drāzās pa ledu viesuļa ātrumā. Kādam no ragavām izkrītot, tas aizskrēja labi projām kā lingas mests akmens."

Aicinām visus izbaudīt ragavu karuseļa burvību Brīvdabas muzejā un kaut uz brīdi justies kā seno laiku ziemas sētā.

Atgādinām, ka muzejā sadarbībā ar aktīvās atpūtas centru "Eži" vēl arvien pieejama distanču slēpju noma un izstrādāti slēpošanas maršruti, kā arī, iepriekš piesakoties pa tālruni 22055715, iespējams vizināties zirga vilktās kamanās pa muzeja teritoriju.

Jau šonedēļ notiks pirmā Piektdienas vakaru LUKTURĪŠU slēpošana, kas ir "Ežu" un muzeja speciālais piedāvājums, kas notiks katru piektdienas vakaru plkst.18:00. Lukturīšu slēpošana tiek organizēta gida pavadībā, lietojot pieres lukturīšus, kuri kopā ar slēpju komplektiem tiks nodrošināti katram dalībniekam. Maršruta garums ir 4km un tas vedīs pa skaistākajām Brīvdabas muzeja vietām. Lai piedalītos šajā slēpošanā nepieciešams iepriekš pieteikties pa tālr.26361325. Dalības maksa LUKTURĪŠU slēpošanā ir LVL 8,- un LVL 4,- (bērniem līdz 12 g.v.)

www.brivdabasmuzejs.lv
www.ezi.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV