Svētdiena, 16.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Justīne, Juta;

BALTAS saldumu vēstneši viesojas Bērnu slimnīcā

Kristīne Martinsone, 01.02.2010. 17:10

Svētki ir izdevušies ne tikai tad, kad pie mums nāk ciemiņi ar dāvanām. Lai izjustu īstenu svētku garu, ir arī savos svētkos jāspēj dalīties ar citiem. 28.janvārī, kad AAS „BALTA” svin savu astoņpadsmito dzimšanas dienu, AAS „BALTA” darbinieki kopā ar Sapņu rūķiem viesojās Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) un nodeva savu sarūpēto saldo svētku vēstījumu tur mītošajiem bērniem.
BALTAS saldumu vēstneši viesojas Bērnu slimnīcā

AAS „BALTA” tradicionāli cenšas darīt labu gan dodot, gan arī līdzdarbojoties un piedaloties labdarības aktivitātēs. Šodienas viesošanās Bērnu slimnīcā bija patīkams noslēgums pagājušā gada nogalē uzsāktajai Brīvprātīgo nedēļai, kas noteikti tiks turpināta arī šajā gadā, jo pierast pie labā ir ļoti vienkārši un patīkami – it īpaši, ja kopš šodienas AAS „BALTA” darbinieki daudzu bērnu atmiņā paliks kā „saldumu vēstneši”.

Šodien AAS „BALTA” darbinieki kopā ar Sapņu rūķiem ciemojās BKUS četrās nodaļās: Neiroloģijas nodaļā, Gastroenteroloģijas un endokrinoloģijas nodaļā, kā arī Ķirurģijas un Ausu, kakla un deguna slimību nodaļās. Mazie pacienti tika iesaistīt dažādās rotaļās, kurās tika izspēlēti AAS „BALTA” sagādātie baloni un atstarotāji. Rotaļas vainagojās ar konfekšu paciņu pieburšanu, kas bērnos izraisīja neviltotu pārsteigumu un īsteni maģisku noskaņu. Visapkārt bija redzami mirdzoši acu pāri un patīkama izbrīna, ka svētku brīnumi patiešām vēl turpinās arī janvāra beigās.

„BALTA” darbinieki uzņēmuma dzimšanas dienā devās iepriecināt bērnus, kuri atrodas slimnīcā. Mēs centāmies rādīt pozitīvu piemēru un nodrošināt patīkamu atmosfēru, lai mazie justos drošībā, būtu laimīgi un smaidītu. Man ir patiess prieks, ka mēs varam palīdzēt bērniem savās atmiņās krāt arvien vairāk šādus gaišus mirkļus, kas ir svarīgi bērna personības izaugsmē” atzīst AAS „BALTA” valdes priekšsēdētāja Tāra Nīvseja.

Noslēdzot savu viesošanos, AAS „BALTA” BKUS Pedagoģijas dienestam pasniedza dāvanu paku ar krāsainiem zīmuļiem un papīru, lai bērni nezaudētu iespēju radoši izpausties savas atveseļošanās laikā.

„Slimnīcā atrodas ne tikai dažāda vecuma bērni, bet arī bērni no dažādām ģimenēm. Ir tie, kuriem ir viss, ieskaitot mammu katru dienu blakus, un ir tie, kuriem nav nekā, kuri priecājas pat par vismazāko sīkumu - protams, ka visvairāk šāda veida pārsteigumus novērtē tieši šie bērniņi. Viņu pateicība ir vārdos neizsakāma – tā vienkārši staro no viņiem. Domāju, ka šī AAS „BALTA” ciemošanās slimnīcā kopā ar atraktīvajiem rūķiem lika noticēt brīnumam arī visneticīgākajiem un skeptiskākajiem bērniem. Jo dziļi sirdī jau mēs visi ticam brīnumam, arī pieaugušie,” saka BKUS Pedagoģijas dienesta vadītāja Indra Veismane.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV