Svētdiena, 16.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Justīne, Juta;

Latvijas lielās pilsētas nostiprina sadarbību

Dagnija Dižbite, 02.02.2010. 14:57

Piektdien, 29.janvārī, ar pilsētu domju priekšsēdētāju tikšanos stratēģiskā semināra ietvaros noslēdzās projekts 'Latvijas lielās pilsētas - valsts policentriskas attīstības virzītājs", kura laikā tika izveidots pilsētu ekspertu tīkls piecās prioritārajās jomās: Eiropas Savienības fondi, finanšu plānošana, enerģētika, sociālie un veselības jautājumi, vides jautājumi. Sanāksmē pilsētu mēri identificēja šā gada aktuālākās problēmas, tai skaitā sociālajā un izglītības jomā, kas kopīgiem spēkiem risināmas steidzamības kārtībā.
Latvijas lielās pilsētas nostiprina sadarbību

"Esmu gandarīts, ka projekts noslēdzies ar reāliem rezultātiem. Latvijas Lielo pilsētu asociācija ir veiksmīgi virzījusi sarunas par 50 miljonu avansa piešķiršanu no Eiropas Savienības fondiem (ES) projektu īstenošanai, īstenojusi energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus. Pilsētas ir nostiprinājušas sadarbību arī sociālo un vides problēmu risināšanai, kas turpmāk ļaus vēl aktīvāk pārstāvēt tieši pilsētu iedzīvotāju intereses," saka LLPA izpilddirektors Jānis Kalviņš.

Pilsētu vadītāji šogad turpinās aktīvi darboties un sniegt savus priekšlikumus arī izglītības sistēmas sakārtošanai un ES fondu apgūšanai, kas pēc tikšanās ar ES komisāriem jau vainagojušās ar reāliem ieguvumiem - Latvijas pozīcija par avansa piešķiršanu Latvijai struktūrfondu apguvei 50 miljonu eiro apmērā ir skatīta ES Parlamentā pirmajā lasījumā, un galīgais lēmums provizoriski tiks pieņemts šā gada pirmajā pusē.

Stratēģiskais seminārs Jelgavā ir noslēdzošā projekta "Latvijas lielās pilsētas - valsts policentriskas attīstības virzītājs" aktivitāte. Projekts finansēts no Norvēģijas valdības divpusējā finanšu instrumenta grantu shēmas "Īstermiņa ekspertu fonds", un LLPA to īstenoja no 2009. gada 1.maija līdz 2010. gada 31.janvārim.

Papildus informācijai:

Latvijas Lielo pilsētu asociācija dibināta 2001. gada 23.augustā, lai īstenotu republikas pilsētu pašvaldību interešu aizstāvību un nodrošinātu interešu un tiesību pārstāvniecību gan valstī, gan ārpus tās robežām, kā arī veicinātu to savstarpējo sadarbību un attīstību.

LLPA biedri ir 9 lielākās Latvijas pilsētas - Daugavpils, Jelgava, Jēkabpils, Jūrmala, Liepāja, Rēzekne, Rīga, Valmiera un Ventspils.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV