Svētdiena, 16.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Justīne, Juta;

Rīgas ielas tiek attīrītas no sniega

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 03.02.2010. 09:40

Naktī no 2. uz 3.februāri no Rīgas ielām ir izvesti kopumā vairāk nekā 6500 kubikmetri sniega. Iepriekš izvirzītie uzdevumi pamatā ir izpildīti. Sniegs izvests no Gaisa tilta, Brasas satiksmes pārvada, Gogoļa ielas tuneļa, Vanšu tilta un Akmens tilta, sabiedriskā transporta pieturvietām, Vecrīgas, kā arī vairākiem krustojumiem un ielu posmiem.
Rīgas ielas tiek attīrītas no sniega

Sniega izvešanā bija nodarbinātas 105 tehnikas vienības, tostarp vairāk nekā 40 – no ceļu būves un remonta uzņēmumiem. Rīgas domes Satiksmes departaments uzsver, ka atsaucība no privāto uzņēmumu puses ir negaidīti liela, un pateicas visiem, kas raduši iespēju piedalīties pilsētas ielu attīrīšanā no sniega.

Maģistrālās ielas 3.februāra rītā no sniega bija atbrīvotas, vietām līdz pat asfalta segumam. Naktī tika tīrītas arī daudzas mazākas ielas – piemēram, Grīziņkalnā, Jēkabpils, Ventspils un Graudu ielas apkārtnē un citur. Lielākā uzmanība pašlaik tiek veltīta rajona nozīmes ielu tīrīšanai, taču līdz ar satiksmes plūsmas palielināšanos tīrīšanas darbi ne visur ir iespējami.   

Satiksmes departaments aicina autovadītājus būt atsaucīgiem un pēc iespējas nenovietot automašīnas šaurāku ielu malās, kur tās varētu padarīt neiespējamus ielas tīrīšanas darbus.  

Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas satiksme” informē, ka 3.februārī līdz plkst. 8.30 sabiedriskā transporta kavējumi ir nelieli. Pamatā kavējumi rodas nevis blīvās satiksmes dēļ, bet tādēļ, ka mikrorajonos iedzīvotājiem ir ierobežotas iespējas novietot automašīnas iekšpagalmos, tādēļ daudzas automašīnas novietotas ielu malās, ievērojami traucējot sabiedriskā transporta kustību. Šādas problēmas ir, piemēram, posmos uz Kurzemes prospekta (ja vienā braukšanas virzienā ir paredzētas divas braukšanas joslas, tad vienu no tām divām ir aizņēmuši stāvošie transporta līdzekļi), Ozolciema ielā u.c.

Plkst. 9.00 būtisku kavējumu sabiedriskajam transportam nav. Transporta kustība kļūst nedaudz lēnāka, jo ielās ir salīdzinoši vairāk autotransporta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV