Svētdiena, 16.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Justīne, Juta;

Nācis klajā jaunas paaudzes karjeras portāls - "JobNetwork"

Klinta Ruska, 04.02.2010. 09:36

Darba tirgū, kā ikvienā citā tirgū, darījumi tiek slēgti, pamatojoties uz abpusēju vienošanos - tostarp, par veicamo darbu, pielietojamām prasmēm, zināšanām un paredzamo atalgojumu. Neraugoties uz to, ka atalgojums ir viena no būtiskākajām šī darījuma sastāvdaļām, atklātas sarunas par to parasti norisinās tikai tad, kad ir pabeigtas vairākas vai pat visas atlases procesa kārtas. Diemžēl gan potenciālais darbinieks, gan darba devējs šajā brīdī visai bieži saprot, ka vienošanās par vakantā amata atalgojumu nav panākama, jo piedāvātais un gaidītais pārlieku atšķiras. Tas savukārt nozīmē, ka ir zaudēts laiks, enerģija un finanšu resursi, bet gala rezultāta nav.
Nācis klajā jaunas paaudzes karjeras portāls - "JobNetwork"

Cienot darba meklētāju un darba devēju laiku un vēlmi efektīvi izmantot to rīcībā esošos resursus, ir radīts jaunas paaudzes karjeras portāls - JobNetwork. Šajā portālā, kas darbojas pēc datubāzes principa, nav noslēpumu attiecībā uz sagaidāmo un piedāvāto atalgojumu. Tas nozīmē, ka beidzot pietuvojamies rietumu valstīs jau sen zināmai praksei, kad par atalgojumu tiek runāts atklāti. JobNetwork ikviens darba meklētājs norāda vēlamo atalgojumu, bet darba devējs, ievadot informāciju par vakanci, norāda aptuveno paredzamo atalgojumu par attiecīgā darba veikšanu. Rūpējoties par šīs visnotaļ sensitīvās informācijas nonākšanu tikai tai paredzētās mērķauditorijas rokās, JobNetwork nodrošina, ka pieeja vakances datiem ir tikai tiem kandidātiem, kuri atbilst vakantā amata prasībām. Tas nozīmē, ka ir apvienoti divi līdz šim zināmie pakalpojumi - CV datubāzes izmantošana un informācijas par vakanci publicēšana. Jāpiezīmē, ka JobNetwork nav publiski pieejamu vakanču sarakstu - tā pēc būtības ir sistēma, kurā darbojas divi neatkarīgi lietotāji - darba meklētāji un darba devēji un kuri atrod viens otram, ja piedāvājums un pieprasījums sakrīt.

Būtiski, ka darba devēja norādītie dati par atalgojumu nav pieejami citiem darba devējiem, ļaujot saglabāt šo datu konfidencialitāti attiecībā pret citiem tirgus dalībniekiem. Turklāt pieeja JobNetwork sistēmai tiek dota tikai tiešajiem darba devējiem, bez personāla atlases kompāniju starpniecības.

Vēl viena nozīmīga šī risinājuma priekšrocība ir laika ekonomija, izskatot saņemtos pieteikumus, tā kā darba devējam vairs nav nepieciešams caurskatīt neskaitāmus neatbilstošu kandidātu pieteikumus. Pateicoties sistēmas pamatā esošajai datubāzei, darba devējam ir redzami tikai vakances prasībām atbilstošu JobNetwork lietotāju CV, tādejādi padarot darbinieku atlases procesu ātru un rezultatīvu. Turklāt darba devējam ir iespējams izvērtēt, cik lielā mērā vakances prasības un piedāvājums (t.sk., atalgojums) ir konkurētspējīgs dotajā brīdī darba tirgū, variējot vakantā amata datus un analizējot saņemto pieteikumu skaitu.

Turklāt JobNetwork ir izmantojama arī kā personāla atlases datu uzskaites sistēma, piedāvājot darba devējiem jau gatavas, profesionāli izstrādātas interviju veidlapas, CV sistematizēšanas un dažādu datu (interviju pierakstu, atsauksmju apkopojumu, interviju grafiku u.c.) uzglabāšanas iespējas, kā arī atvieglotu saziņu ar vakancēm atbilstošajiem kandidātiem.

Lai iepazītos ar JobNetwork priekšrocībām un sekmētu jaunās prakses personāla atlasē iedzīvināšanu Latvijā, darba devējiem šobrīd tiek piedāvāts reģistrēties un darboties JobNetwork sistēmā bez maksas. Turklāt pirmajiem JobNetwork lietotājiem tiks nodrošinātas izmantot šīs sistēmas priekšrocības arī turpmāk par īpaši izdevīgiem nosacījumiem.

www.jobnetwork.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV